یک خبر خوب، یک خبر خارق العاده!
به همه ما که به طور خستگی ناپذیر برای این کار مبارزه کردهایم و به همهی کسانی که به همان اندازه نگران امنیت دختران و زنان جوان ما هستند، تبریک میگویم.
هلاله طاهری صحن مجلس، 2021
وقتی این کمپین را در سال 2019 شروع کردم، دائماً از من میپرسیدند:
"چرا در مورد این موضوع این همه زحمت بکشیم؟ جامعه با آن مشکلی ندارد و آنها(دختران) به نفع خودشان این کار را انجام می دهند."
پاسخ من همیشه این بوده و این هم خواهد ماند: "چون این کار اشتباه است!"
هر کاری که جامعه انجام می دهد درست نیست. کارهایی مانند آزمایش باکرهگی و تحت فشار قرار دادن زنان برای جراحی پرده بکارت از نظر جسمی و روحی بسیار زیان آور است، بر خلاف میل و انتخاب زن است (هیچ زنی این کار را با میل و رغبت خود انتخاب نمی کند تا زمانی که مجبور به انجام دادن آن نباشد) و این یک عمل کاملا زن ستیزانه است همچنان که هیچ اصراری بر باکره بودن مردان قبل از ازدواج وجود ندارد.
علاوه بر این، این وظیفه ماست که بخشی از این تغییر بزرگ باشیم و امنیت زنان و دختران را مقدم بر معیارهای عرفی و سنتی قرار دهیم.
در MEWSo، ما به تدریج این کمپین را توسعه دادیم، شور و شوق و نگرانی در مورد آن ایجاد کردیم و پیوندهایی کاری با فعالان در این حوزه، برای کمک به فراگیر شدن این خبر درست کردیم . راهی طولانی پیش رو داشتیم.
حال پس از تصویب این قانون جدید، ما از دولت و سازمانهای قانونی کشور مانند پلیس، NHS، خدمات اجتماعی، مدارس و موسسات خیریه انتظار داریم که آگاه باشند و نحوه انتقال این اطلاعات را به مردم اجتماع ، به ویژه به خانوادههای هدف بحث ما که دختران جوان دارند، هرچه سریعتر وآگاهانه تر انجام دهند.
مدارس در آموزش و تربیت دختران جوان نقش ویژه ای خواهند داشت، اما وظیفه خدمات اجتماعی و پلیس نیز در محافظت از آنها در برابر این گونه سوء استفادهها و آسیبها مهم و پررنگ خواهد بود. آموزش متخصصان به منظور آشنایی بیشتر در مورد آداب و رسوم نابجا و خطرناک برای جامعه مانند این مورد، امری حیاتی و کلیدی است و باید زودتر اجرا شود.
در بسیاری از جوامع محافظهکار، روشهایی مانند آزمایش باکرگی و ترمیم پرده بکارت برای چندین و چند دهه انجام میشده است و قرنها پیش از این باور بر این بوده است که دختران و زنان باید قبل از ازدواج باکره باشند. مادران مسئول باکرگی دخترانشان بودند. آنها در جوانی قربانی این فرهنگ غلط بودهاند و حالا نوبت دخترانشان است. اما این جزو افتخارات یک پدر بوده که مطمئن شود دخترش"دست نخورده"و "پاک" به خانوادهی بعدی اش تحویل داده می شود. اگر دخترش باکره نباشد، وظیفه اوست که این "ننگ" خانواده اش را "پاک" کند. این چیزی است که نتیجهی اینچنین آداب و رسومی برای بسیاری از خانواده ها به ارمغان میآورد.
این رسم غلط بدان معناست و به آن سمت پیش خواهد رفت که زندگی دختران و زنانی که تصور میکردند خانوادهشان را شرمنده کردهاند، غیرقابل تحمل میشود. در بهترین حالت آنها مورد آزار کلامی، ضرب و شتم یا طرد از خانواده قرار می گیرند، در حالات بدتر مورد آزار جنسی قرار می گیرند یا کشته می شوند و اینها در بریتانیا، امروز، درست در همسایگی خانههای ما اتفاق می افتند. بنابراین، ما باید به این موضوع زشت و قبیح پایان دهیم.
هدف کمپین ما همیشه مخالفت و ممانعت از انجام آزمایش های باکرهگی و جراحی های ترمیم پرده بکارت غیرقانونی بوده است. اکنون که تقریباً در هدف خودمان موفق بوده ایم، باید کار خود را در ارتباط با جامعه ارتقا دهیم - صحبت با والدین، زنان و دختران جوان، و سایر افراد دارای نفوذ در خانوادهها - به آنها توضیح دهیم که قانون جدید چگونه نتیجه خواهد داد و حقوق زنان در مورد آنها چگونه عمل خواهد کرد. باید احساس امنیت را منتقل کنیم و یاد بدهیم که سنت ها و آداب و رسوم غلط را دیگر نمی توان کورکورانه و بدون فکر دنبال کرد.
ما دیگر در دوران تاریک و عصر حجر زندگی نمی کنیم. خانواده ها باید یاد بگیرند که چگونه با همه اعضای خانواده خود با احترام و منصفانه رفتار کنند، به ویژه با زنان و دختران و هر کسی که مخالف این قانون مترقی است باید به چالش کشیده شود.
از همان ابتدا برآن بود که آزمایش های باکرهگی و جراحی های ترمیمی پرده بکارت ضرر و آسیب جدی به دختران جوان ما وارد میکند و اگر بخواهیم چنین نگرش های خطرناکی را برای همیشه تغییر دهیم، امر آموزش امری حیاتیست. امیدواریم قانون جدید در کلاس های آموزش جنسی اجباری برای دختران و پسران گنجانده شود و همچنین دولت و سازمان ها به آموزش جامعه و خانوادهها کمک کنند.
یک تغییر در بزرگ راه است و مهم نیست که چه اتفاقی خواهد افتاد، MEWSo به مبارزه برای تغییر سازنده برای محافظت از زنان و دختران آسیب پذیر در برابر آسیبهای جامعه ادامه خواهد داد.
با این حال، برای اینکه واقعاً تاثیرگذار باشیم، به تلاش همه نیاز داریم. تنها در این صورت است که میتوانیم امیدوار باشیم که نگرشها را تغییر دادهایم و چنین اقدامات خطرناکی را برای همیشه کنار گذاشتهایم.
هلاله طاهری
موسس و مدیر اجرایی MEWSo